Koiranomi – Paula Speer

Paula Speer

Ensimmäinen oma koirani oli sekarotuinen, Teddy, jonka kanssa harrastin tottelevaisuutta. Teddy oli koira joka oppi nopeasti ja teki mielellään. Sitä oli hauska kouluttaa ja siitä se kipinä sitten sai alkunsa.

Seuraavaksi minulla oli dobermanni Santtu. Käytiin jonkun verran näyttelyissä, sekä harrastettiin tottelevaisuutta ja jäljestystä. Santtu olikin täysin erilainen koira kuin Teddy. Se oli paljon vaativampi. Santtu oli ns. ongelmakoira, eroahdistuskoira, vaikkakin siihen aikaan ei sellaista käsitettä ollut, joten ei ollut ongelmaakaan… Kipinästä tuli palava halu perehtyä koiran käyttäytymiseen perusteellisesti.

Perheeseeni on myös kuulunut saksanpaimenkoirat Kira ja Sani, sekä berninpaimenkoira Mischa. Kira läpäisi BH kokeen ja pelastuskoirien perus-ja loppukokeen. Tottelevaisuudessa Kiralla oli oikeus voittajaluokkaan. Mischa suoritti Kiva Koira Kansalainen testin ja kilpaili tokon avoimessa luokassa.

Tällä hetkellä minulla on bordercolliet Win ja Casey. Casey kisaa tokon erikoisvoittaja luokassa. Harrastetaan mm. jälkeä, rallytokoa, tokoa, vesipelastusta ja paimennusta. Casey on läpäissyt BH kokeen ja voitti suomen mestaruuden Rally-Tokon alokasluokassa syyskuussa 2010, täysillä pisteillä. Casey on edennyt ykköstuloksilla, jokaisessa kisassa, ja kisaa nyt mestariluokassa. 2012 Casey voitti SM pronssia rallytokossa. Toukokuussa 2013, lajin vielä ollessa epävirallinen, Caseystä tuli rallytoko valio. Lajin tullessa viralliseksi, toukokuussa 2014, tulokset mestariluokassa jouduttiin hakemaan uudelleen. Caseystä tuli Suomen ensimmäinen virallinen rallytoko valio marraskuussa 2014. Winin tittelit: RTK 1, TK 1, sekä BH.

Kennelnimen “Brainheart” sain keväällä 2009. Halusin nimen joka sopii sekä berneille että bortsuille. Älykäs bordercollie ja suurisydäminen berninpaimenkoira… Olen kasvattanut kaksi bernipentuetta, samppanjapennut 2007 ja konjakkipennut 2008. Casey on yhden bordercollie pentueen ylpeä isä. Caseyn jälkeläisistä lisää kennel Cabaroon sivuilla.

Syyskuussa 2014 syntyi kennelini ensimmäinen bordercollie pentue. Demzina´s Wind Of Change “Win” synnytti 7 tervettä pentua

Valmistuin koiranomiksi erinomaisin arvosanoin joulukuussa 2003, puolentoista vuoden opiskelun jälkeen. Koiranomikoulutus on suomen laajin ja monipuolisin koulutus.

Olen kouluttanut uusia koiranomeja syksystä 2005 lähtien. Olen vetänyt hakuryhmiä, kouluttanut tottelevaisuutta, pitänyt esim. jälki-, pentu-, agility-, naksutin- ja arkitottelevaisuuskursseja, sekä pitänyt paljon koira aiheisia luentoja. Olen suorittanut kasvattajan peruskurssin, sekä agility ja toko koulutusohjaaja kurssin.Lisäksi toimin ongelmakoira konsulttina ja olen tehnyt pentutestauksia.

Uudessa Seelannissa ja Australiassa olen tutustunut pommikoirien koulutukseen.

Ilmoittaudu kursseille tai varaa aika ongelmakäynnille, puhun myös ruotsia:

paula@koiranomi.net tai paula.speer@parnet.fi

0400-521 478

facebook-disastri