Kanttarellikurssi

 

KOIRAN NENÄ HYÖTYKÄYTTÖÖN

Koiran hajuaisti on moninkertainen ihmisen hajuaistiin verrattuna. Ihmisellä on noin 5 miljoona hajusoluja, koiralla on 220 miljoona.

Nenän käyttö on erinomaista aktivointia koiralle. Se rauhoittaa vilkasta koiraa ja kehittää koiran keskittymiskykyä. Koira jolla ei ole tarpeeksi ohjelmaa päivittäin, keksii itse itselleen hauskaa puuhaa. Valitettavasti tämä puuhailu ei ole omistajan mielestä hauskaa. Se voi olla pihalla kuoppien kaiveleminen, ohikulkijoiden pelästyttämistä, kodin uudelleen sisustamista (huonekalujen pureskelu ym.), haukkuminen… Useimmiten ongelmallisesti käyttäytyvällä koiralla on liikaa energiaa, jota sen pitää purkaa johonkin. Koiraa ei pysty fyysisellä liikunnalla väsyttämään, vaan sille pitää järjestää tekemistä mikä rasittaa sitä henkisesti. Väsynyt koira on hyvin käyttäytyvä ja onnellinen koira!

Metsässä sienien etsiminen on aktivoinnin lisäksi myös fyysistä liikuntaa koiralle. Metsämaasto tarjoaa koiralle mahdollisuuden erilaisiin tasapainoharjoituksiin. Sieniretki rentouttaa sekä omistajaa että koiraa, muun hyödyn lisäksi.

Kurssin hinta, 120€, sisältää materiaalin, teorian, sekä neljä käytännön kertaa. Kurssille otetaan 4-6 koiraa.

Paula Speer, 0400-521478, paula@koiranomi.net tai paula.speer@parnet.fi