Nose work

Dog Nose Close-up

 

Alkeis- ja jatkokursseja alkaa jokaisen kuukauden alussa (4 krt).

Nose Work kehitettiin Yhdysvalloissa vuonna 2008 rescuekoirien aktivointiin, jonka jälkeen se levisi nopeasti kaikkien saataville  aina Suomeen asti, jossa lajia on aktiivisesti harrastettu muutamia vuosia.

Nose Workissa koira opetetaan etsimään ja ilmaisemaan hajuja erilaisissa ympäristöissä. Tuoksuina harjoituksissa käytetään eukalyptusta, laventelia, sekä laakerinlehteä.

Laji sopii kaikille koiraroduille sekä tyypeille erinomaisesti, eikä ikäkään lajissa rajoita millään tavalla. On koirasi sitten ylivilkas, sokea, kuuro, arka, toisia koiria aristeleva tai aggressiivinen, tämä laji sopii koirallesi kuin “nenä päähän”. Harjoitukset tehdään aina koirakko kerrallaan ja muita tarkoituksellisia häiriötekijöitä ei näinollen synny.

Nenätyöskentely toimii erinomaisena aktivointina, se on sekä koiraa väsyttävä että myös rauhoittava harjoitus koiralle. Kaiken lisäksi nose work on erittäin hauska ja koukuttava laji, jota voi erinomaisesti edelleen harjoitella kotiympäristössä oman koiran kanssa.

Kilpailuluokat suomessa ovat:

  • Luokka I (eucalyptus)
  • Luokka II (Eucalyptus ja laakerinlehti)
  • Luokka III (eucalyptus, laakerinlehti sekä laventeli)
  • Eliittiluokka (kutsukilpailu)

Nose Work- kurssilla koiralle opetetaan taitoja etsiä, erotella ja ilmaista hajuja. Harjoitukset tapahtuvat pääsääntöisesti lämpimässä hallissa sisätiloissa mutta vaihtoehtoisesti harjoittelua voidaan tehdä myös ulkotiloissa, jolloin harjoitteisiin liittyy enemmän ulkoisia häiriötekijöitä. Kurssille osallistumisen ainoana edellytyksenä voidaan pitää naksuttimen käyttöä, jonka avulla koiraa palkitaan harjoitteiden aikana onnistumisesta. Naksuttimen käyttöön saa meiltä opastusta tarvittaessa.

Kurssit jakautuu kolmeen eri taitotasoon. Alkeis- ja jatkokurssit alkavat jokaisen kuukauden alussa (4 harjoituskertaa). Drop-in- ryhmään voi osallistua jatkoryhmän jälkeen tai jos koirakko omaa riittävät taidot. Drop-in- ryhmään voi osallistua vaikka vain yhteen harjoituskertaan. Harjoituksia järjestetään viikoittain 1-2 harjoituskertaa.

  • Alkeisryhmä  115€ (sis. harjoittelusetin kotiin)
  • Jatkoryhmä    105€
  • Drop- in- ryhmä  26€/harjoitus, mahdollisuus myös 10- korttiin.

Ilmoittautumiset: Paula Speer 0400- 521 478 tai paula.speer@parnet.fi

facebook-disastri

Tervetuloa kokeilemaan uutta hauskaa yhteistä harrastusta koirasi kanssa.

nose I