Rally I, II,III,IV

“Ohjaaja liikkuu nopeasti, oikealle, vasemmalle, ympyrässä, pysähtyy, ja sitten taas liikkeelle… Hänen koiransa, jonka katse on liimautunut ohjaajan kasvoihin, pysyy sivulla melkein varjon omaisesti, seuraamalla hänen jokaista liikettään. Hän hymyilee leveästi ja koiran häntä heiluu jatkuvasti. Molemmat nauttivat täysillä. Missä he ovat ja mitä he tekevät? Rallytokossa!”

Rallytottelevaisuus on lähtöisin jenkeistä. Charles “Bud” Kramer on kehittänyt sen 2000 luvun alussa. Hänellä on sormi mukana pelissä myös agilityssä. Vuosia hän on seurannut tokokisoja ja tokoilua yleensä. Hän halusi tokoiluun “pehmeämmän” ja hauskemman version, ja siitä syntyi “rallytottelevaisuus”. Lajissa on myös virallisia kilpaluja ja luokkia on 4.

Rallyssa seuraat koirasi kanssa kentällä olevia kylttejä ja niiden ohjeita. Se on opettavaista ja hauskaa. Osa liikkeistä on hyödyllisiä virallisia tokokisoja ajatellen, ja muut ovat todella hyödyllisiä jokapäiväisessä elämässä. Suhde sinun ja koirasi välillä paranee, ja yhteistyö sujuu paljon paremmin. Lisäksi tämä on hyvää aktivointia koirallesi.

Jos nautit koirasi kouluttamisesta ja haluat opettaa sille enemmän kuin vain perusasiota, niin Rally on tehty sinulle. Rallysta on hyötyä jos harrastat muita lajeija, kuten esim. agilityä, tokoa tai jäljestystä. Siitä on paljon hyötyä jos kilpailet koirasi kanssa jossakin lajissa, mutta siitä on tietysti hyötyä myös tavallisille sohvanvaltaajille.

Saat innostaa ja motivoida koiraasi radalla. Radalla on seuraamista, istumista, käännöksiä, serpentiini seuraamista, pysähtymistä, askelia eteen, taakse, maahanmenoja ym.,ym. Koette yhdessä onnistumisen riemua. Laji on todella hauska.

 

Vakioryhmät:

Tiistai klo.11, 18,19 ja 20

Keskiviikko klo.18

Sunnuntai klo.17,18 ja 19

 

Ilmoittaudu:paula@koiranomi.net tai 0400 521478.

 

Yksityistunnit: Henkilökohtainen ohjaus 55€/50 min./koira

 

Rally alkeet

Kurssi sisältää 6 harjoituskertaa. Hinta on 132€. Kurssille otetaan 6 koiraa.

Rally jatko

Kurssi sisältää 6 harjoituskertaa. Hinta on 132€. Kurssi on tarkoitettu niille jotka ovat käyneet alkeiskurssin. Kurssille otetaan 6 koiraa.

 

 

Ilmoittautumiset: Paula Speer 0400-521478, paula@koiranomi.net tai paula.speer@parnet.fi

Casey voitti Suomen Mestaruuden Rally-Tokon alokasluokassa 12.9.2010, täysillä pisteillä!

Casey sai SM pronssimitalin 18.11.2012, pisteillä 91 (mestariluokka).

Casey on Suomen ensimmäinen virallinen rallytoko valio!