Viestikurssi

 

“Viestikoiran on kovimmalla mahdollisella vauhdilla juostava haukkumatta kahden ohjaajan väliä viestiä kuljettaen”

Viestikoira pysty työskentelemään itsenäisesti, häiriöistä huolimatta. Hiljaisuus on ehdoton vaatimus, perustuen alkuperäisiin sotavoimien asettamiin tavoitteisiin. Koiraa käytettiin apuna esim. ensimmäisen maailmansodan aikana. Viestikoiran tehtäviin kuului viestin kuljettaminen etulinjaan ja puhelinjohtojen vetäminen eri yksiköiden välillä. Nykypäivänä viesti on yksi palveluskoirien kilpailulaji, mutta sitä voi toki harrastaa minkä tahansa rotuisen koiran kanssa.

Viesti vaatii hyvää kuntoa, sekä ohjaajalta että koiralta. Siinä tarvitaan ohjaaja ja apuohjaaja, kenen välillä koira juoksee viestitaipaleet. Parasta on jos molemmat ovat koiralle tärkeitä, esim. oman perheen jäseniä, jotta koira mielellään juoksee molempien luokse. Pidemmälle edetessä viestitaipaleiden osuus on monta kilometriä. Siinä on myös jäljestysosuus.

Viesti on erittäin hauska ja vaativa laji, joka sopii koirille jotka pitävät juoksemisesta, sekä viihtyvät metsässä.

Kurssilla opetetaan koiralle viestin vieminen (eli koira juoksee yksin ohjaajan ja apuohjaajan välillä), sekä jäljestäminen. Maastossa on kurssilla vain yksi koira kerralla, joten jos koirasi ei pidä toisista koirista, niin se ei ole este. Jos haluat kilpailla viestillä koirasi kanssa, niin se ei onnistu mikäli se reagoi muihin koiriin.

 

Ilmoittautumiset: Paula Speer 0400 521478 tai paula@koiranomi.net tai paula.speer@parnet.fi